12 Ocak 2012 Perşembe

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Korku Filmi

Korku filmlerine karşı fazlasıyla ürkek yaklaştığımdan dolayı mı, filmi izlerken kendi başıma da gelebileceğini düşünüp “ben olsam ne yapardım”a kendimi çok kaptırdığımdan mı, yoksa doğa üstü varlıklara karşı küçüklüğümden beri ‘hastalık’ derecesindeki korkumdan mı bilmiyorum ama ben görüp görebileceğiniz en korkak insan olabilirim. Yine de korkularım beni korku filmi izlemektekten alıkoymuyor. Beni tanıyanların benden bekleyebileceği gibi bu listede tabiki de Jaws, E.T falan yazmayacağım, rahat olabilirsiniz. =) Benim En Korkunç 10 Korku Filmi Listem;
10
Şeytan Çarpması – (The Exorcism of Emily Rose – 2005)
Tamam biraz klasik Şeytan filmlerinden gibi görünebilir, ama bu film “based on a true stroy” yani gerçek bir hikaye. Bana göre filmi korkunç yapan da bu. Sinemada izlediğim bu filmdeki karakter olan Emily Rose’u, eve gider gitmez araştırmıştım. Bir çok filme konu olmuş olan bu kızcağız, 21 Eylül 1952 doğumlu olan Anneliese Michel. 16 yaşına geldiğinde hayatı birden bire değişmiş; istemsiz hareketler yapmaya, vücudunu kontrol edememeye başlamış. Epilepsi teşhisi konulmuş kıza ve senelerce devam edecek olan tedavilere başlanmış ama tabiki tedaviler cevap vermemiş. Bir şekilde kilise ve başpapaz karışıyor olaylara ve sancılı günler aylar geçiyorlar. Şeytan çıkartma seansları sırasında kaydedildiği iddia edilen ses kayıtları hala Vatikan’da saklanıyor-muş.
9
Diğerleri – (The Others- 2001)
Çok ilginç bir film ve çok ilginç bir son! 2. Dünya Savaşı sırasında geçen filmlere ve doğaüstü olaylara ilgisi olanlar için mutlaka izlenilmesi gereken bir korku filmi. Nicole Kidman’ın üstün performansını da görmezden gelemeyeceksiniz.
8
Omen 666 – (the Omen 666 – 2006)
İçinde çocuk olan korku filmleri her zaman ürpertici değil midir sizce de? Normal bir ailenin oğlu olarak doğan baş karakterimiz bu sevimli çocuğun vücudunda doğum lekesi olan 6 6 6 rakamları sanırım size ipucu vermek için yeterli olacaktır.
7
Sessiz Tepe – (Silent Hill – 2006)
Playstation’da oyununu oynarken bile korkudan koltukların üzerinde zıplayan bir kızın, En Şey 10 Korku Filmi listesine Sessiz Tepe’yi eklemesi şaşırtıcı değil, değil mi? Akira Yamaoka’nın yaptığı oyun ve film müziklerine bayılıyor olabilirim; beğeniyor olmam müzikleri duyduğumda ‘bile’ tüylerimin diken diken olmasını engellemiyor! Evet, filmde yine küçük bir çocuk!
6
Gizli Gerçek – (What Lies Beneath – 2000)
Michelle Pfeifer ve Harrison Ford’un başrollerini paylaştığı bu film castingiyle , kurgusuyla ve de beklenmeyen sonu ile gerçekten etkileyici. 2001 senesinde “en iyi korku filmi” dahil olmak üzere toplam 5 dalda adaylığı ve 4 ödülü bulunan bu filmi, korku filmi sevenlerin kaçırmamasını tavsiye ederim!

5
Paranormal Activity – (2007)
Paranormal Activity ‘nin fragmanından etkilenip gittiğinizde gerçekten yerinizden zıplatacak yada koltuğa sımsıkı sarılmanızı sağlayacak sahneler olduğunu belirtmeliyim. Sahnelerin çoğunda gerçekten iyi bir kamera açısı kullanılmış. Özellikle de filmin bütçesinin 20.000 $ ‘lık bir bütçe ile çekilmesi ve hasılatından 2.000.000 $ elde edilmesi de bir ayrı konumuz. Korku ve gerilim sevenlere aşırı önerebileceğim bir film.
4
Paranormal Activity 2 -(2010)
İlk filmde etkilenenlerin serinin bu filminde de aşırı etkileneceklerini belirtmek lazım. İpuçlarının tamamlanması ile birlikte açıklanamayan “varlığın” nereden geldiğini rahatça görebiliyorsunuz. Bazı sahnelerinde gerçekten türklerin etkileneceği ögeler konulmuş. İnternette özellikle de en çok köpeğin öldürülmesi sahnesi konuşulmaktadır. İzlemekten çekinmeyin!
3
Halka serileri – (The Ring – 2000)
Korku filmi ögelerinin en çok kullanıldığı film sanırız ki Halka’dır. Samara’yı beğenenlerin filmin hit’ini arttırdığı da bir gerçek. O zaman şimdiden müjdeyi verelim, 2011’de Halka 3 vizyonlarda!
2
Hayvan Mezarlığı – (The Pet Sematary – 1989)
Bir Stephan King klasiği! Çocuğunu kaybeden bir ailenin çaresizliği ve başlarına gelecekleri tahmin eden karşı komşusunun başından geçen doğaüstü olayları konu alan , izleyici an ve an donduran bir gerilim şaheseridir. Bu filmi izledikten sonra kedilerden ve köpeklerden korkan insanları çevrenizde görmeniz mümkündür.
1
Drakula – (Dracula-1958)
İngiltere’nin parlak yönetmenlerinden Christopher Lee ve Peter Cushing , çok ilginç bir Bram Stoker kitabından esinlenerek bu filmi yaptılar. Daha sonradan bir çok versiyonu da çekilen Drakula’nın 1958 yapımlı olan orjinal versiyonu, vampirleri anlatan ve inanmıyor olsanız bile tüylerinizi diken diken yapan muhteşem bir klasik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder